Over ons

Muziekvereniging Alphen/Dreumel bestaat uit een orkest en een slagwerkgroep. Onze leden komen niet alleen uit Alphen of Dreumel, maar uit heel Maas en Waal en omstreken. Beide onderdelen staan onder deskundige leiding en hebben een breed repertoire dat regelmatig vernieuwd wordt.
Hoewel het overgrote deel van de inwoners ons vooral kent van onze presentatie op straat tijdens diverse jaarlijkse gebeurtenissen (denk hierbij aan Koningsdag en de intocht van Sinterklaas), verzorgen we natuurlijk ook diverse concerten. Jaarlijks vinden er in Alphen twee nieuwjaarsconcerten plaats en ook in Dreumel wordt er minimaal eenmaal per jaar een spetterend optreden neergezet met uiteenlopende muziek. Het muzikale jaar wordt steevast afgesloten met een rondwandeling of klein concertje buiten om de zomervakantie in te luiden.

Speel je een instrument of zou je graag een instrument willen leren spelen, loop dan vrijblijvend binnen bij het orkest of de slagwerkgroep.

Meer over het tot stand komen van Muziekvereniging Alphen/Dreumel kunt u lezen op onze Geschiedenis pagina.

Orkest

Het orkest bestaat uit ± 45 leden en staat onder leiding van dirigent John Derks. Waar het orkest in het verleden de titel “fanfare” droeg (ofschoon we al jaren enkele dwarsfluiten in ons midden hebben), is recent besloten deze aanduiding te laten vallen. Iedereen is tegenwoordig dan ook welkom om zich bij ons aan te sluiten, ongeacht welk instrument je bespeelt. Naast concertwerken wordt er lichte muziek gespeeld met een hoog entertainment gehalte en moderne muziek afkomstig uit films, musicals en de top 40.

De repetities vinden plaats in Dorpshuis De Hucht in Alphen, op dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur.

Slagwerkgroep

De slagwerkgroep bestaat uit ± 20 leden en staat onder leiding van instructeur Tom Noij. Op het repertoire staan vooral concertwerken, waarbij veel verschillende (melodische) percussie-instrumenten gebruikt worden. Dit loopt uiteen van de klassieker “The Entertainer” tot hedendaagse nummers als “Ai se eu te pego”. Bij straatoptredens en optochten worden traditionele marsen geslagen. De slagwerkgroep is tevens elk jaar aanwezig bij de dodenherdenking op 4 mei.

De repetities vinden iedere maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur plaats in Muziekzaal de Noot in MFA D’n Hoender te Dreumel.