Over ons

Muziekvereniging Alphen/Dreumel bestaat uit een orkest en een slagwerkgroep. Onze leden komen niet alleen uit Alphen of Dreumel, maar uit heel Maas en Waal en omstreken. Beide onderdelen staan onder deskundige leiding en hebben een breed repertoire dat regelmatig vernieuwd wordt.
Hoewel het overgrote deel van de inwoners ons vooral kent van onze presentatie op straat tijdens diverse jaarlijkse gebeurtenissen (denk hierbij aan Koningsdag en de intocht van Sinterklaas), verzorgen we natuurlijk ook diverse concerten. Jaarlijks vinden er in Alphen twee nieuwjaarsconcerten plaats en ook in Dreumel wordt er minimaal eenmaal per jaar een spetterend optreden neergezet met uiteenlopende muziek. Het muzikale jaar wordt steevast afgesloten met een rondwandeling of klein concertje buiten om de zomervakantie in te luiden.

Speel je een instrument of zou je graag een instrument willen leren spelen, loop dan vrijblijvend binnen bij het orkest of de slagwerkgroep.

Daarnaast vormt Die Alphener Oberkrainer met hun unieke geluid een onderdeel van onze vereniging.

Meer over het tot stand komen van Muziekvereniging Alphen/Dreumel kunt u lezen op onze Geschiedenis pagina.

Orkest

Het orkest bestaat uit ± 45 leden en staat onder leiding van dirigent John Derks. Waar het orkest in het verleden de titel “fanfare” droeg (ofschoon we al jaren enkele dwarsfluiten in ons midden hebben), is recent besloten deze aanduiding te laten vallen. Iedereen is tegenwoordig dan ook welkom om zich bij ons aan te sluiten, ongeacht welk instrument je bespeelt. Naast concertwerken wordt er lichte muziek gespeeld met een hoog entertainment gehalte en moderne muziek afkomstig uit films, musicals en de top 40.

De repetities vinden plaats in Dorpshuis De Hucht in Alphen, op dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur.

Slagwerkgroep

De slagwerkgroep bestaat uit ± 20 leden en staat onder leiding van instructeur Tom Noij. Op het repertoire staan vooral concertwerken, waarbij veel verschillende (melodische) percussie-instrumenten gebruikt worden. Dit loopt uiteen van de klassieker “The Entertainer” tot hedendaagse nummers als “Ai se eu te pego”. Bij straatoptredens en optochten worden traditionele marsen geslagen. De slagwerkgroep is tevens elk jaar aanwezig bij de dodenherdenking op 4 mei.

De repetities vinden iedere maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur plaats in Muziekzaal de Noot in MFA D’n Hoender te Dreumel.

Die Alphener Oberkrainer

Die Alphener Oberkrainer bestaat momenteel uit 9 personen en is opgericht door een aantal enthousiaste muzikanten als onderdeel van de muziekvereniging Sint Lambertus uit Alphen aan de Maas

Het genre wat ze is spelen is onder andere Oberkrainermuziek,
een van oorsprong Sloveense volksmuziek.

De muziek is vrolijk, pittig of melodieus van karakter.
Het repertoire loopt uiteen van opzwepende polka’s en walsen,
afwisselend met ontroerende melodieën.
Het ritme komt normalerwijs van de accordeon, een petit bas en de gitaar,
die afwisselend ook weer de melodie op zich nemen.
Een trompet en een klarinet, maken het geheel compleet.

Die Alphener Oberkrainer speelt met 2 accordeonisten en in tegenstelling tot andere Oberkrainer orkesten, ook met een slagwerker bij de groep.
De reden hiervan is dat zij zich niet alleen beperkt tot het spelen van Oberkrainermuziek, maar dit afwisselt met Tiroler und stimmungsmusik.

Mede hierdoor zijn ze een graag geziene gast op muziekconcerten, Tirolerfeesten en op plaatsen waar een gezellig deuntje gespeeld behoort te worden.
Samen met de zanger en zangeres vormt het een prachtig plaatje voor uw ogen en een genot voor uw oren om naar te luisteren.