30+ Klas

Vaak horen wij van mensen dat zij het spijtig vinden dat ze nooit een instrument hebben leren bespelen of, om welke reden dan ook, ooit zijn gestopt en zich inmiddels te oud voelen om de draad weer op te pakken.

Juist voor die mensen zijn wij in 2020 van start gegaan met het concept 30+ klas. Met dit nieuwe concept willen we mensen uit de omgeving Alphen/Dreumel en daarbuiten kennis laten maken met muziek en het bespelen van een instrument. Onder het mom “je bent nooit te oud om te beginnen met muziek maken” moedigen wij deze mensen aan om (opnieuw) een kijkje bij ons te komen nemen en een instrument uit te proberen of het instrument dat men vroeger speelde weer uit de kast te halen.

De eerste 3 maanden worden basislessen gegeven door muzikanten uit onze eigen vereniging, zodat de beginnend muzikanten na deze korte periode aan kunnen schuiven bij het opleidingsorkest om het samen musiceren te ervaren. Als het muziek maken bevalt, worden de lessen daarna overgenomen door een vakdocent. Het opleidingsorkest is een opstap naar het “groot” orkest en wij zijn verheugd te kunnen melden dat de eerste lichting “nieuwe” muzikanten inmiddels bij het orkest is aangeschoven!

Ook al doet de naam vermoeden dat je 30+ zou moeten zijn, muziek is er natuurlijk voor jong en oud! Iedereen die muziek wil leren maken, is welkom. Muziekvereniging Alphen/Dreumel heeft blaasinstrumenten en slagwerk beschikbaar of kan daarin faciliteren. Voel je je geroepen, begint het te kriebelen, of wil je gewoon wat meer informatie, neem dan contact op via klas30plus@hotmail.com of bel met Jan Sas (06-51706443). Wil je de sfeer eens komen proeven, loop dan geheel vrijblijvend binnen bij het orkest of de slagwerkgroep. Want samen muziek maken is een fantastische hobby!